MIDWINTERHOORNTREFFEN

 

Dubbelslag voor Eibergen


Het Gelderse midwinterhoorntreffen op 28 december 2016 , voor de tweede maal georganiseerd door De Huttepiepen, is voortreffelijk verlopen.  Jos Greven en Berry Kok tekenden voor de organisatie. Deelnemers (blazers en niet-blazers)uit de Achterhoek, de Liemers en van de Veluwe waren massaal naar Ulft gekomen Ook waren er belangstellenden uit de regio die het hoornblazen een warm hart toedragen.

Aan het treffen deden ruim 40 blazers mee. Die speelden een onderlinge wedstrijd – de vier juryleden zaten in een eigen tent, zonder zicht op de spelers om een 'blind' en daardoor objectief oordeel over de midwinterhoornblazers te kunnen geven. Hun inzet werd beoordeeld op melodie, uitvoering en techniek.

Na afloop bleek dat zowel bij de individuelen als bij de groepen Eibergen de prijzen mee naar huis mocht nemen. Bij de jeugd zegevierde Jelte Mentink van de Needse Bloazers.

Schutterij De Eendracht stelde haar gebouw en materiaal beschikbaar. Vrijwilligers van de schutterij verzorgden op professionele wijze de catering.De onderstaande foto’s zijn gemaakt door Joop van den Bosch