Speciale editie Ganzeveer

 


Speciale editie Ganzeveer van de OVGG


De Ganzeveer, het magazine dat drie keer per jaar op de mat valt bij de leden van de Oudheidkundige Vereniging OVGG, ligt vanaf begin juli ook te koop bij Primera en Blokker in Ulft. De redactieleden hebben tijdens de coronaperiode met wat aanpassingen toch weer een prachtig blad samengesteld.

Deze nieuwe uitgave staat geheel in het teken van 75 jaar vrijheid. De Ganzeveer, ditmaal een extra dikke editie, is gevuld met o.a. verhalen van overlevenden die de oorlog en bevrijding hebben meegemaakt, maar er staat ook een gedetailleerd verslag in over de bevrijding van de toen nog Gemeente Gendringen. Dit verslag, getiteld Bevrijd langs een omweg is een mooi vervolg op de dvd Krieg am Niederrhein, die dit voorjaar is verkocht door de OVGG.

Omdat het Ketelhuis (DRU Industriepark) op dit moment nog niet geopend is voor bezoekers kan, zolang de coronamaatregelen nog gelden, de Ganzeveer ook worden aangeschaft bij Lukassen Diervoeders aan de Hutteweg in Ulft. Met een speciale aanbieding hoopt de vereniging ook leden te winnen in deze tijd, waarin verenigingen het toch al niet makkelijk hebben.

Degenen die het aanmeldformulier voor lidmaatschap invullen en contant betalen nemen niet alleen deze bijzondere Ganzeveer mee naar huis, maar krijgen daarnaast ook de ‘limited edition’ van de Ganzeveer uit 2015, 70 jaar bevrijd. Ook die editie zit vol met verhalen en ooggetuigenverslagen. Samen vormen ze een bijzonder overzicht van de gebeurtenissen tijdens en na de oorlog .

Uiteraard ontvangen de (nieuwe) leden ook de Ganzeveer die in oktober verschijnt. Een buitenkansje. Meer info: www.ovgg.nl