ZONDAGSE WANDELING DOOR ULFT

 
TERUG NAAR ACTIVITEITENActiviteitenp.htmlFoto_dorp.htmlshapeimage_1_link_0

Oudheidkundige Vereniging Gemeente Gendringen

Nieuwe wandeling: ‘Ervaar heden het verleden’

Ulft is veranderd in de loop der jaren. Heel veel is ‘geschiedenis’ geworden. Toch zijn er nogal veel plaatsen waar de oude situatie door middel van verhalen en foto’s weer tot leven zijn te wekken.


Waar stond het kasteel? Waarom heette het pand bij de brug Hotel ‘De Sluis’ en niet ‘De Stuw’? De brug, die is toch niet zo oud? Hoe was dat vroeger en wat is er met die bruggen gebeurd? Op al die vragen wordt antwoord gegeven. En juist dat willen de gidsen, Tonny Frazer, Benny Evers, Jan Tinnevelt, Stef Hermsen en Jan Hartjes vertellen.


Deze gidsen, leden van de fotowerkgroep van de Oudheidkundige Vereniging Gemeente Gendringen (OVGG), hebben hun energie gestoken in dit project; een wandelroute door een deel van Ulft. De route, ongeveer 4 kilometer, is rolstoelvriendelijk.


Zondag 30 september om 11.30 uur wordt de aftrap gegeven en zullen de gidsen met een groep de route lopen. Wil je mee, meld je dan aan bij de balie van de DRU Cultuurfabriek. Het kan ook online via www.drucultuurfabriek.nl.


De kosten zijn €4,00 per persoon, kinderen tussen 6 en 12 jaar betalen de helft.


Startpunt is bij het standbeeld van de ijzergieter op het plein voor het Portiersgebouw.

Daarna wordt elke vierde zondag van de maand wandelingen verzorgd.

Aanmelden kan online of bij de balie tot een half uur voor aanvang.

Groepen kunnen op afspraak ook op een ander tijdstip onder leiding van een gids de route lopen.