De belangstelling om een midwinterhoorn te bouwen groeit vrijwel elk jaar. Een mooie hobby om zelf een blaasinstrument te bouwen. Op deze wijze houden we ook een eeuwenoude Achterhoekse en Twentse traditie in stand. Daarmee is de vraag van cursisten om gereedschap van de club te lenen ook groeiende. Midwinterhoorngroep De Huttepiepen van de OVGG heeft een aantal stuks gereedschap in eigen beheer, maar te weinig om aan die vraag te voldoen. De rest wordt geleend, geen ideale situatie. Vandaar dat de bouwgroep vraagt om ieders medewerking.

Wie heeft in huis, op zolder of in een schuurtje, bruikbaar gereedschap dat  overbodig is of niet meer wordt gebruikt?

De bouwgroep is op zoek naar gutsen 12, 16, 18 mm, Stanley spookschaven, blokschaven, houten hamers, maar vooral lijmtangen. Bij voorkeur maat 30 x 8. Andere maten zijn uiteraard ook welkom. Graag komen leden van de Huttepiepen het gereedschap ophalen. Neem daarvoor contact op met Martin Geurtzen, emailadres: geurtzenmartin@gmail.com.

Zelf het gereedschap afleveren kan tijdens de openingstijden (ma- di- en wo-morgen 9.00- 12.00 uur) in Het Ketelhuis-OVGG op het DRU Industriepark, Hutteweg 28a in Ulft of bij Lukassen Diervoeders ook aan de Hutteweg in Ulft.

De eerstvolgende bouwcursus start kort na de zomervakantie en er zijn nog enkele plaatsen vrij. Wacht niet te lang, want ook hier geldt: vol is vol.