MIDWINTERHOORNWANDELING ZONDAG 11 DECEMBER 2022

Mogelijk 40 midwinterhoornblazers in actie tijdens wandeling

Zondag 11 december kan er weer een route worden gelopen waar de klanken van de midwinterhoorn centraal staan. Gelukkig ligt de coronaperiode achter ons, ook al is het virus nog niet echt weg. De organisatie die in handen is van De Huttepiepen, een werkgroep van de Oudheidkundige Vereniging OVGG, die opnieuw een mooie route die door de wandelaars individueel kan worden gelopen, heeft uitgezet. De pauzeplekken zijn weer bij horecagelegenheden en er zal een eigen plek zijn waar een drankje wordt geserveerd. Consumpties zijn voor rekening van de wandelaar. Hierdoor kunnen we de deelname aan de wandeling een stuk goedkoper maken.

De verkoop van de routebeschrijving vindt plaats op het DRU Industriepark bij het Ketelhuis in Ulft tussen 10.30 en 12.30 uur. PIN-betaling is niet mogelijk.

De nieuwe route van bijna 13 kilometer is geschikt voor elke wandelaar en is bovendien rolstoelvriendelijk. Honden zijn toegestaan mits aangelijnd. Er wordt gelopen over goed begaanbare wegen en paden, enkele malen over privéterrein. Landgoederen, bossen, vistrappen, stuwen en oevers van de Oude IJssel en Aa-strang vormen het decor van deze wandeling.

 

Op vele plaatsen zal het bijzondere geluid van de midwinterhoorns, die door de blazers zelf met de hand gebouwd zijn, te beluisteren zijn. Het blazen op de midwinterhoorn gebeurt in de kersttijd, vooral in de Achterhoek en Twente. Het blazen op de hoorn en het bouwen van de hoorn zijn inmiddels geplaatst op de Nationale Lijst van Immaterieel Erfgoed. Laat u onderweg informeren over deze bijzondere traditie uit het oosten van het land, Twente en De Achterhoek.

Aanvullende informatie is te vinden op website www.ovgg.nl (zie midwinterhoorngroep) en op Facebookpagina Midwinterhoorngroep De Huttepiepen. Op beide staan foto’s van eerdere wandelingen en activiteiten.

Tip van de redactie:

Aanvullende info nodig? E-mail naar midwinterhoorn@ovgg.nl of bel naar 0315-681360 (Ton Lukassen)  of 06-53414111 (Jan Meuleman)