Er is een nieuwe datum bekend voor het houden van deze presentatie.

Vrijdag 24 maart 2023 in zaal-restaurant Van Hal in Voorst.

De oude toegangskaarten zijn niet meer geldig. Er kunnen nieuwe kaarten afgehaald worden vanaf 16 maart.

 


 

   Van de Witte palen töt de Zwarte bèèk

Presentatie door de foto-werkgroep van de O.V.G.G.

Genieten van oude foto’s ENGBERGEN – VOORST

 

 

Vrijdag 24 maart 2023  zullen enkele leden van de Oudheidkundige Vereniging OVGG in zaal Van Hal in Voorst een avondvullend programma verzorgen. Het project kreeg de naam ‘Van de Witte Päöl töt de Zwatte Baek’ (voor die ene die geen dialect spreekt en/of leest: van de Witte Palen tot de Zwarte Beek). Engbergen en Voorst worden in beeld gebracht door meer dan honderd foto’s op een groot scherm te vertonen. Heel veel families, bedrijven en boerderijen zullen de revue passeren. Ook bijzondere objecten als de gerenoveerde stuw en gerestaureerde molen zullen in beeld worden gebracht. Veel beeldmateriaal komt uit particuliere collecties en het eigen archief van de vereniging. Daarnaast is er een kleine expositie van andere documenten. Ad van Aalst en mogelijk enkele (oud-)inwoners zullen deze avond begeleiden met verhalen en prachtige anekdotes.

 

 

 

 

 

 

 

De Witte Päöl en de Zwatte Bèèk 

De OVGG heeft al heel wat fotopresentaties achter de rug met altijd weer volle zalen. Ook nu verwacht de club een ‘volle bak’. Er is plek voor 150 personen. Om aanwezig te kunnen zijn worden er gratis toegangskaarten beschikbaar gesteld die vanaf 16 maart af te halen zijn bij restaurant Van Hal zolang de voorraad strekt. Vooraf reserveren is niet mogelijk. (De oude kaarten zijn niet meer geldig)
De zaal is open om 19.00 uur, de presentatie begint om 19.30 uur. De toegang is gratis; een vrije gift wordt zeer gewaardeerd. Na afloop is de dvd of USB-stick met nog meer foto’s te koop/bestellen. Ook leuk als cadeautje. Bovendien zijn dvd’s van eerdere activiteiten te koop evenals boeken die de OVGG uitgeeft.