Zomerrondleidingen

Zondagse rondleidingen over het DRU Industriepark


In de zomer zijn deze rondleidingen iedere zondag: in juli, augustus en de eerste zondag van september.
In de maanden september t/m juni worden er elke tweede zondag van de maand om 11:30 uur onder begeleiding van ervaren gidsen van het DRU Industriepark rondleidingen verzorgd in de DRU Cultuurfabriek en over het DRU Industriepark in Ulft. De rondleidingen duren 1¼ uur.

Ooit ronkten hier de machines en stoomden de ketels van de ijzergieterij.
Tegenwoordig smelten cultuur en historie er samen. Het DRU Industriepark bestaat uit zeven fraai gerestaureerde industriële monumenten verbonden door prachtige pleinen. Het is smullen voor bezoekers die van architectuur, bouwtechniek en vormgeving houden. Tijdens de rondleiding vertelt een deskundige gids over de historie en over de huidige bestemming.

Wie deel wil nemen kan zich ’s ochtends vanaf 11:00 uur melden bij de receptie van de DRU Cultuurfabriek, maar verstandiger is de rondleiding vooraf te reserveren. Dat kan via de receptie van de DRU Cultuurfabriek (0315 – 714358) of bestel kaarten via de website www.dru-industriepark.nl .
De kosten bedragen € 4, – per persoon. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar is de deelname € 2, – en onder 6 jaar gratis. Het startpunt van de rondleidingen is de DRU Cultuurfabriek. Er kunnen maximaal 25 personen per keer deelnemen.

Een middag op het DRU Industriepark? Combineer de rondleiding met een kopje koffie met een oerbreudjen en/of eenhapje eten of drinken in het grand café Het Schaftlokaal (in de DRU Cultuurfabriek) en een bezoek aan het ICER Innovatiecentrum met het IJzermuseum.

Wandelend de historie van Ulft beleven

Data: 27 oktober, 24 november, 22 december,
26 januari, 23 februari.

WANDELING DOOR ULFT

Wandelend de historie van Ulft beleven
Zondag 27 oktober om 11.30 uur en daarna op de zondagen
24 november, 22 december, 26 januari en 23 februari kan er worden deelgenomen aan de wandeling langs bijzondere plekken in Ulft waar de gidsen, leden van de fotowerkgroep, het bijbehorende verhaal vertellen.
Ulft is veranderd in de loop der jaren. Heel veel is ‘geschiedenis’ geworden. Toch zijn er veel plaatsen waar de oude situatie door middel van verhalen en foto’s weer tot leven is te wekken.
De route door een deel van Ulft is ongeveer 4 kilometer lang en rolstoelvriendelijk.
Aanmelden kan bij de balie van de DRU Cultuurfabriek.
Andere aanmeldmogelijkheden : telefonisch 0315-714358 en online via www.drucultuurfabriek.nl.
De kosten zijn € 4,00 per persoon, kinderen tussen 6 en 12 jaar betalen de helft.
Startpunt is op het DRU Industriepark bij het standbeeld van de ijzergieter op het plein voor het Portiersgebouw. Groepen kunnen op afspraak ook op een ander tijdstip onder leiding van een gids de route lopen.