Zomerrondleidingen

Zondagse rondleidingen over het DRU Industriepark


In de zomer en de herfst (april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november en december) zijn deze rondleidingen elke zondag om 11:30 onder begeleiding van ervaren gidsen van de OVGG. Vanaf 17 april t/m 30 oktober wordt er om 11:00 uur gestart. Met ingang van 6 november wordt er weer om 11:30 uur gestart. Gelieve U  tijdig vóór deze vertrektijden op te geven.
Er wordt een wandeling gemaakt over het gehele terrein van de vroegere ijzergieterij/ emailleerfabriek/ metaalfabriek.
De deskundige OVGG-gids gaat in op het heden en het verleden van het industrieel erfgoed. O.a. de SSP-hal, de fotogalerij voor de arbeiders bij fabrieksschoorsteen de Fakkel en het Portiersgebouw worden bezocht.

Ooit ronkten hier de machines en stoomden de ketels van de ijzergieterij.
Tegenwoordig smelten cultuur en historie er samen. Het DRU Industriepark bestaat uit zeven fraai gerestaureerde industriële monumenten verbonden door prachtige pleinen. Het is smullen voor bezoekers die van architectuur, bouwtechniek en vormgeving houden. Tijdens de rondleiding vertelt een deskundige gids over de historie en over de huidige bestemming.

Wie deel wil nemen kan zich ’s ochtends tót 11:30 uur melden bij de receptie van het Toeristisch Informatiepunt, maar verstandiger is de rondleiding vooraf te reserveren. Dat kan via de receptie van het Toeristisch Informatiepunt (0315 – 714358) of bestel kaarten via de website  http://www.dru-industriepark.nl .
De kosten bedragen € 4,50  per persoon. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar is de deelname € 2,25  en jonger dan 6 jaar gratis. Het startpunt van de rondleidingen is bij het  Toeristisch Informatiepunt.

Een middag op het DRU Industriepark? Combineer de rondleiding met een kopje koffie met een oerbreudjen en/of een hapje eten of drinken in het grand café Het Schaftlokaal (in de DRU Cultuurfabriek) en een bezoek aan het ICER Innovatiecentrum met het IJzermuseum.