Algemene informatie

De fotowerkgroep van de oudheidkundige vereniging houdt zich bezig met verzamelen en ordenen van beeldmateriaal (foto’s, dia’s en film) dat betrekking heeft op het werkgebied; de voormalige gemeente Gendringen. Het zijn meestal foto’s van gebouwen, evenementen, bijzondere activiteiten en groeps-/schoolfoto’s, enz.
De groep zet een archief op met dit beeldmateriaal om te laten zien dat de woon- en leefomgeving steeds veranderen.
Binnenkort is het mogelijk dat ook U gebruik kunt maken van al dit gedigitaliseerd beeldmateriaal. Daarvoor kunt naar ons toe op maandag-, dinsdag- en woensdagmorgen.
Het is mogelijk foto’s te bestellen (digitale afdrukken en via e-mail) tegen een redelijke prijs.

De fotowerkgroep verzorgt lezingen, powerpoint-presentaties e.d. Meestal eigen projecten, soms op uitnodiging van anderen.
Prachtige lezingen met diapresentaties over de diverse buurtschappen en dorpen van de gemeente Gendringen trokken al vele enthousiaste belangstellenden.
Schoolfoto’s maken een belangrijk deel uit van de collectie. Hiermee heeft de werkgroep al verschillende malen op diverse plaatsen een presentatie gegeven.
Regelmatig heeft de groep medewerking verleend bij het tot stand komen van boeken en brochures.
In de Ulftse Krant verzorgt de groep ’d’Olde Dorpskiek’.

Veel materiaal wordt door de leden van de werkgroep zelf verzameld. Ook nu maakt de groep foto’s, die over een aantal jaren ineens weer interessant kunnen zijn. Ook particulieren leveren ons vaak foto’s aan. Ook U mag dat. Graag zelfs! Er gaat maar al te vaak bijzonder materiaal verloren.

Bijvoorbeeld wilt u de zolder opruimen?
Heeft u de zolder opgeruimd en komt u oude foto’s, ansichtkaarten of gedachtenisprentjes tegen? Gooi deze dan niet weg maar doneer de informatiedragers aan OVGG, wij zijn er blij mee. Neem contact met ons op, wij komen het graag bij u ophalen. Wilt u het zelf bewaren maar mogen wij wel digitale kopieën maken, ook prima, wij halen het materiaal op, verwerken het en bezorgen de originelen weer ongeschonden terug!

Op Facebookpagina ‘De Olde Dorpskiek OVGG’ kun je meer informatie en foto’s vinden. Hier kun je zelf ook foto’s plaatsen die betrekking hebben op de voormalige gemeente Gendringen. Ook kun je een relevante reactie plaatsen bij de diverse foto’s.

Leden

Gerard Schepers(Contactpersoon)
e-mail: fotowerkgroep@ovgg.nl

Ad van Aalst
Jurgen Aalders
Hans Arentz
Vincent Erinkveld
Bennie Evers
Tonny Frazer
Theo Geerts
Theo Gerritsen
Will Gotink
Jan Hartjes
Nico Hendrixen
Stef Hermsen
Jan Sessink
Jan Tinnevelt
Ferdy Wissing
Wim Woonings