Projecten

Dag van de schoolfoto

Zondag 23 januari 2022, inloop 11.00 – 16.30 uur (onder voorbehoud) in Het Ketelhuis OVGG.

De Fotowerkgroep houdt (onder voorbehoud) op zondag 23 januari 2022 een schoolfotodag in het Ketelhuis.

Van 11.00 uur tot 16.30 uur zijn er heel veel foto’s uit ons archief te zien. Ook veel ‘nieuwe’ (oude) foto’s zijn toegevoegd.

De ervaring leert dat je uren kunt bladeren in allerlei mappen; kom daarom niet te laat in de middag.

Een deel van de collectie zal in wissellijsten worden tentoongesteld. Heb je thuis (school-)foto’s die je wilt delen met de leden van de fotowerkgroep, breng die dan mee. We scannen deze en je neemt je eigen materiaal meteen weer mee naar huis. Ook zijn foto’s te koop tegen een geringe vergoeding: gekopieerd op papier of als digitaal  jpeg-bestand  via e-mail toegezonden. Toegang is gratis.

In januari zal op Meta-pagina ‘De olde dorpskiek-OVGG’ en op de website  www.ovgg.nl  de laatste nieuwtjes te lezen zijn.

Project Straatnamen van Ulft

Ook de namen van straten leveren hoofdbrekens op. Enkele straten kregen een andere naam. Sommige straten zijn vaker van naam veranderd. Waar komt de naam ‘Keijenborg’ vandaan??? Heggenseveld???
De kerkstraat heeft nog een kerk; het adres is weliswaar J.F. Kennedyplein.
De Schoolstraat is een school armer, de Ketelstraat mist de ketel en de Hutteweg mist zijn vertrouwde Olde Hut.
Hoe lang was vroeger de Singel. De huidige Singel is nog een fractie van de oorspronkelijke lengte.

Dit project is inmiddels afgerond en heeft eind vorig jaar geresulteerd in de uitgave van het “stratenboek Ulft”.
De eerste druk was een groot succes en de tweede druk is uit.

Het boek kost €12,50 en is te bestellen middels onze “shop” of te verkrijgen tijdens de openingsuren in ons verenigingsgebouw  “Het Ketelhuis”  en bij het DRU Inspiratiepunt.

OVGG fotoservice

Het is mogelijk om uit ons archief, grote afdrukken te bestellen van de plaatjes met daarop familieleden / bekenden of gebouwen, die dierbare herinneringen oproepen. De OVGG Fotowerkgroep beschikt over een professionele scanner en printer en kan de gewenste foto afdrukken op origineel mat fotopapier. Naar keuze op briefkaartformaat of A4.

De prijs voor een afdruk is: briefkaart € 2,50 en A4 € 4,50. Neemt u contact op met onze fotowerkgroep om uw wensen kenbaar te maken middels  fotowerkgroep@ovgg.nl  of bezoek ons “Ketelhuis” op het DRU-terrein; wij helpen u graag verder!

Mooie herinnering voor jezelf of als cadeautje.