Midwinterhoornwandeling

Midwinterhoornwandeling 2023

 Geslaagde midwinterhoornwandeling met nieuwe route

De midwinterhoornwandeling (3 december) van midwinterhoorngroep De Huttepiepen is onder gunstige weersomstandigheden verlopen.

‘s Morgens stonden om 10 uur al meteen heel veel wandelaars te wachten bij het Ketelhuis. Uiteindelijk passeerden 386 wandelaars de kassa. Via de hoge brug in Oer en de Buizerdweg  liepen ze richting Varsselder. Na de Dierenweide en de Elsterweg – een klompenpad – werd gepauzeerd bij de familie Van der Meer-Schepers in Veldhunten. In een grote schuur was plek voor de catering en de demonstratie midwinterhoorn bouwen. Genoeg plaats was er zowel binnen als buiten voor de wandelaars om van een broodje worst, koffie of Glühwein te genieten, gepresenteerd door de vrijwilligers die op zo’n dag onmisbaar zijn. Vervolgens ging de tocht weer verder langs Varsselder en via een voet-fietspad door de vogelbuurt richting Ketelhuis. Het was weer mogelijk op het stempelboekje te voorzien van een sticker of stempel. Om 16.00 was de wandeling ten einde en de goederen die nodig waren in Veldhunten alweer terug in de kelder van het Ketelhuis. Naast de blazers van De Huttepiepen was er een aantal blazers van de groepen uit Silvolde, Wehl en Aalten.

Ton Lukassen, tel. 0315-681360, e-mail: midwinterhoorn@ovgg.nl

Traditie

Midwinterhoorn blazen is een eeuwenoude traditie. In het begin werd de hoorn gebruikt als signaalhoorn om boodschappen door te geven. Nu is de hoorn er om de komst van het Kerstkind aan te kondigen. Alleen te horen vanaf het eerste weekend van de advent tot Driekoningen, de kersttijd.

De blazers geven individueel hun boodschap door en wachten op antwoord; ze blazen nooit tegelijk.

De Huttepiepen blazen al meer dan 25 jaar in de regio op kerstmarkten, bij concerten en op scholen.

Voor informatie

Jan Meuleman
Secretaris van De Huttepiepen
E-mail: midwinterhoorn@ovgg.nl of mob.: 06-53414111