Midwinterhoornwandeling

24e Midwinterhoornwandeling               Zondag 3 december 2023

Op zondag 3 december kan er aan de Midwinterhoornwandeling worden deelgenomen. De start is vanaf ons verenigingsgebouw Het Ketelhuis, Hutteweg 28a 7071 BV ULFT op het DRU Industriepark. Hier is voldoende ruimte om te parkeren. Ook aan de overzijde van de Oude IJssel; bereikbaar vanaf de rotonde bij Silvolde.

De nieuwe route kan individueel worden gelopen. Een routebeschrijving kost € 3,50  per persoon. Geen PIN-betaling mogelijk. Er kan worden gestart tussen 10.00 en 12.00 uur. Voor 10.00 uur worden geen routebeschrijvingen verkocht omdat er dan geen blazers langs de route staan.

De nieuwe route van ruim 12 kilometer is geschikt voor elke wandelaar. Landgoederen, vijverpartijen en een dierenweide vormen het decor van deze wandeling. Er wordt gelopen over goed begaanbare wegen en paden, enkele malen over privéterrein. Op vele plaatsen zal het sonore geluid van de midwinterhoorns te beluisteren zijn.  Naast de Huttepiepen zullen gastblazers van zusterverenigingen meeblazen. Blazers zullen op verzoek uitleg geven over het bouwen van een hoorn en de geschiedenis ervan. Misschien wilt u zelf wel eens proberen op een midwinterhoorn te blazen.  Wie weet bent u zo enthousiast dat u volgend jaar zelf een hoorn wilt bouwen bij onze bouwcursus, die start eind augustus 2024.

Onderweg is eenvoudige catering, koffie, thee, chocomel, Glühwein, broodjes, koeken.

Het DRU Industriepark is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Tot treinstation Doetinchem (C) en vervolgens de bus naar Gendringen. Uitstappen in Ulft, Frank Daamenstraat/DRU Industriepark.

Meer informatie over de wandeling:

Ton Lukassen, tel. 0315-681360, e-mail: midwinterhoorn@ovgg.nl

Traditie

Midwinterhoorn blazen is een eeuwenoude traditie. In het begin werd de hoorn gebruikt als signaalhoorn om boodschappen door te geven. Nu is de hoorn er om de komst van het Kerstkind aan te kondigen. Alleen te horen vanaf het eerste weekend van de advent tot Driekoningen, de kersttijd.

De blazers geven individueel hun boodschap door en wachten op antwoord; ze blazen nooit tegelijk.

De Huttepiepen blazen al meer dan 25 jaar in de regio op kerstmarkten, bij concerten en op scholen.

Voor informatie

Jan Meuleman
Secretaris van De Huttepiepen
E-mail: midwinterhoorn@ovgg.nl of mob.: 06-53414111