Midwinterhoornwandeling

MIDWINTERHOORNWANDELING ZONDAG 11 DECEMBER 2022

Midwinterhoornwandeling opnieuw een hoogtepunt

De midwinterhoornwandeling van midwinterhoorngroep De Huttepiepen verliep dit jaar onder winterse omstandigheden. Het vroor, het was een beetje grijs en vrijwel windstil. Het geluid van de hoorn klonk over grote afstand. Bij het Ketelhuis was het rond half elf al een drukte van belang. Uiteindelijk passeerden 390 wandelaars de kassa. Via de rand van Silvolde liepen ze richting Bontebrug waar het winkeltje ‘Halte Bontebrug’ speciaal voor hen geopend was. Bij de familie Rutjes, woonachtig achter de watertoren werd over een pad op privéterrein gelopen; een pad dat vroeger gewoon een openbare weg was.

Via de stuw in de Oude IJssel ging het over het fietspad richting Engbergen en Golfbaan ’t Lohr in Voorst. De molen van Van Hal draaide voor ons dankzij de vrijwillige molenaars. Bij de familie Eekhout aan de Stakenborgweg stond de cateringtent waar genoten kon worden van de Glühwein, koffie en chocomel. Er was ook een demonstratie midwinterhoornbouwen. Na de rustpauze ging de stoet wandelaars langs de A-strang terug richting Ketelhuis op het DRU Industriepark. Het ketelhuis was dit voor het eerst open tot 16.00 uur om wandelaars de mogelijkheid te bieden om hun wandelboekje af te stempelen en er een sticker van De Huttepiepen erbij te plakken.

Ook werden er veel mini-hoorntjes en sleutelhangers verkocht. De opbrengst is bestemd voor een goed doel. Dit seizoen voor de Alzheimerstichting.

Naast de blazers van De Huttepiepen waren er een aantal blazers van de groepen uit Silvolde en Aalten.

Ook op Facebook-pagina ‘Midwinterhoorngroep De Huttepiepen’ staan foto’s van het seizoen 2022-2023.

De wandelcommissie dankt iedereen die op een of andere manier heeft bijgedragen aan het slagen van deze activiteit.

Traditie

Midwinterhoorn blazen is een eeuwenoude traditie. In het begin werd de hoorn gebruikt als signaalhoorn om boodschappen door te geven. Nu is de hoorn er om de komst van het Kerstkind aan te kondigen. Alleen te horen vanaf het eerste weekend van de advent tot Driekoningen, de kersttijd.

De blazers geven individueel hun boodschap door en wachten op antwoord; ze blazen nooit tegelijk.

De Huttepiepen blazen al meer dan 25 jaar in de regio op kerstmarkten, bij concerten en op scholen.

Voor informatie

Jan Meuleman
Secretaris van De Huttepiepen
E-mail: midwinterhoorn@ovgg.nl of mob.: 06-53414111