Voor het goed doel

Het goede doel

In december hebben enkele leden van midwinterhoorngroep De Hutte-piepen een cheque aangeboden aan de Stichting Alzheimer Nederland bij ’t Trefpunt in Doetinchem.
Het bedrag van € 300,00 is bijeen gesprokkeld door de verkoop van minihoorntjes met speld en sleutelhangers. Inmiddels is dat bedrag al weer verhoogd. Voor het seizoen 2024-2025 wordt weer een nieuw doel gekozen.
We hopen als werkgroep opnieuw een aanzienlijk bedrag te halen door de verkoop van deze gadgets die Willibrord elk jaar weer in elkaar knutselt. Heel veel werk voor het goede doel.
De Huttepiepen proberen elk jaar een groot aantal minihoorntje en sleutelhangers te verkopen.
De gehele opbrengst hiervan wordt geschonken aan een goed doel, steeds een ander doel.
Het begon ooit bij Gert Straub, midwinterhoornblazer bij de Huttepiepen, die als hobby de hoorntjes maakte in zijn vrije tijd.
Hij schonk de opbrengst aan een door hem gekozen goed doel.
Na zijn overlijden heeft Willibrord Egberts deze activiteit overgenomen. Naast de mini-hoorntjes met speld maakt hij nu ook sleutelhangers.
Samen met enkele andere blazers zoeken ze een goed doel voor elk volgend jaar.
Zo is er in het verleden geschonken aan het Longfonds, Stichting ALS, Afdeling Cardiologie van het Slingelandziekenhuis in Doetinchem.
In december 2024 heeft de groep 2 x een bedrag mogen aanbieden aan Alzheimer Nederland, steunpunt Doetinchem.
In december werd de eerste cheque aangeboden. (zie foto)
Ook in 2024 staat er weer een actie met de hoorntjes en sleutelhangers op stapel. Deze gadgets worden te koop aangeboden tijdens de activiteiten/optredens van de Huttepiepen.