Wielerhistorie gemeente Gendringen

Binnen de fotowerkgroep van de OVGG is een project opgestart dat de wielerhistorie van de gemeente Gendringen in beeld wil brengen in de vorm van een presentatie en een boek. Zie ” shop “.
De voormalige gemeente Gendringen kent een rijke wielergeschiedenis in de verschillende kernen.
De eerste wielergrasbaanraces waren al in 1926 in Ulft. De Ronde van Gendringen was vanaf 1937 in Nederland een begrip.
Internationale vedettes reisden af naar de Achterhoek en drommen toeschouwers omzoomden het parcours.
Ook heeft de gemeente klasse wielrenners voortgebracht en recentelijk viert Ulftenaar Koen Bouwman grote successen.
Meer informatie op de Facebookpagina

Foto 1: betreft de DRU ploeg die in 1967 deelnam aan de Tour de Frats, een initiatief van  Arnhemmer Joop Legerstee om kinderen een week lang een onbezorgde vakantie te bezorgen. De namen van de renners zijn vanaf links Leo Arentz, Martin Stokman, Alard Ross, ploegleider Huub van Engelen, Peter Aalders, Frans Schepers en Jan Hartjes. De gebruikelijke naam van dit evenement is Ome Joop’s Tour, die ’n historie kent van meer dan 70 jaar. Op woensdag 24 juli 2024 zal er wederom een ploeg van 6 jongens uit de gemeente Oude IJsselstreek deel uit maken van de totaal 72 renners die dit jaar van start gaan. Ulft is als etappeplaats opgenomen in het rittenschema, waarbij op het DRU Industriepark de activiteiten voor de deelnemers op die dag door ons (werkgroep OJT/OVGG) worden georganiseerd.

Foto 2: betreft de stand van de OVGG tijdens de Ronde van Ulft/Theo Overbeek Memorial in 2023, waar het wielerproject (uit te brengen boek Rouleurs in de gemeente Gendringen en de expositie) gepromoot werd

Dit jaar zal de Ronde van Ulft/Theo Overbeek Memorial gehouden worden op zaterdag 1 juni 2024.